Reklámok, avagy a rémálmok kicsiny háza

ÁÁÁÁÁ,UUUUU! Aranyér? Nem reklám!

Olyanok vagytok, ti furcsa lények, mint a csípés előtti „zűzű“-t hallató szúnyogok szemtelen raja. Lelkembe csíptek, még leütni sem tudlak benneteket. Nem marad más utánatok, csak a szüntelen viszketés. Vajon mikor fogják reklámozni az ellenetek bevetendő szereket? Miért is gondolja bármilyen gyártó, kereskedő, hogy az áruja, portékája jobban fog fogyni a bugyuta filmecskéknek, érthetetlen, oktondi szövegeknek köszönhetően.

Menő témák a rémes reklámokban: menstruációs vér, láb- köröm- és hüvelygomba, wc. csészében koncertező baktérium-szörnyek, pisi, kaki, prosztata bántalmak, aranyeres panaszok. Csupa gusztusos dolog, amit nem nélkülözhetünk híradó, focimeccs, jó előre kiszemelt filmek vetítése előtt, és közben. Mert hát ekkor egészen biztosan mindenki nézheti, hallhatja, élvezheti és másnap már meg is veheti tamponját, gombátlanítóját, wc fertőtlenítőjét, szagtalanítóját, cseppjeit, kenőcseit, pelenkáit, popsitörlőit.

Most már ott tartunk, hogy nemcsak gyomorforgatóan kínálgatják ezeket a termékeket, hanem fenyegetőznek is. Pld. Egy visszér elleni kenőcsöt imigyen szeretnének ránk tukmálni: … és akkor ( mármint ha nem vesszük, használjuk) jön majd a keringési elégtelenség, a gyulladás, a trombózis, a lábszárfekély….. Már látom a legközelebbi jövőt. Ha mégsem veszek ilyen krémet, akkor talán a patika sarkánál vár egy marcona beterelő ember, aki revolverét az oldalamba nyomja és ha, kell ha nem kényszerít e termék megvásárlására. Mint e témában érintett megjegyzem, úgy csendesen, e kellemetlen panaszokat okozó betegségtől, csak a jólképzett érsebész tud megszabadítani mindenkit.

Még egy kicsit elidőzhetnék Don Draper és társai tevékenységénél is, a filmnél ahol nemcsak a reklámok születésénél bábáskodhattunk, de megismerhettük a reklámőrült karakterek ábrázolását és az emberi kapcsolatok alakulásának megjelenítését.

Fullánkdíj: maximális 10 csípés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.