Mesél a sétáló utca

Ez a mese nem gyerekeknek szól. Talán még jóérzésű felnőtteknek sem való. Bizony, bizony ha jól meggondolom, akkor talán ez az egész történet egy rémmese.

Hol volt, hol nem volt, volt egy szép város Somogy megyében. A neve Kaposvár. Hát ennek a szép városnak volt egy még szebb sétáló utcája. Ebben a sétáló utcában pedig állt egy ház. Nem sokan laktak benne, a földszinten üzletek is kínálták portékájukat. Az egyik lakó egy szép napon eltűnt, mintha a föld nyelte volna el. A szomszéd csodálkozott is eleget, vajon hová lett a szomszéd? Talán a manók vitték el? Ez egy igen nehéz kérdés volt, választ sem kapott rá, hiába kérdezgette mindenkitől a jó szomszéd. Telt-múlt az idő de a rejtély csak nem akart megoldódni. Egy idő után furcsa szagok kezdtek terjengeni. Hej nagyon rossz érzése támadt ekkor a jó szomszédnak. Éppen ezért felkerekedett és sietett gyanúját megosztani az illetékes hivatalokkal. Haj de azt már igazán nem tudhatta szegény szomszéd, aki éjjel-nappal szagolta a bűzt, hogy egyetlen egy hivatalnak sem feladata a rejtvény megfejtése. Hát ha bűz van, akkor bűz van. Őket nem zavarta, mivel nem laktak ott házban. Volt szomszéd, nincs szomszéd, van helyette rettenetes bűz, olyan talán, amilyet a gonosz sárkány ereget a hatalmas pofájából, amikor méregbe gurul. Hát még a sárkány is elundorodott a fertelmes bűztől és elmenekült a városból, helyette jöttek furcsa, zöld hátú legyek. Jöttek, csak jöttek, rászálltak mindenre és mindenkire. A helyzet kétségbeejtő lett és tűrhetetlen. A hivatalok pedig csak kinyilatkoztatták álláspontjukat, az egyik nagyon tisztelte a magántulajdont, ugye hát ezért nem törhették fel az eltűnt otthonának az ajtaját. A másik próbálta megnyugtatni a már lassan a legyektől és bűztől félőrült szomszédot: a zöld legyecskék lába lehet, hogy szerves anyagtól fertőzött, de még ha véletlenül egy sebre szállnának, akkor is csak egy kicsinyke gyulladást okozhatnak, hát mit kell ezektől a szegény jószágoktól úgy félni. Száz szónak is egy vége és hát ugye minden jó, ha a vége jó, akarom mondani azért mégsem lett igazán jó vége. Az eltűnt szomszéd megkerült, vagyis el sem tűnt ott feküdött szépen a bezárt ajtajú lakásában. Hát persze előjöhetett volna ha már annyit dörömböltek, zaklatódtak ottan a népek az ajtaja előtt, csak hát az volt a baj, hogy halott vót . Igy hát megoldott a rejtély, jobban mondva nem egészen, mert azt még a mai napig sem tudja senki, miért gyűjtött össze temérdek pisis műanyag palackot na meg hát hogy is mondjam azt az anyagcsere végterméket a lakásában. Lehet, hogy elromlott a WC-je?

Hát eddig tartott a mesém! Tanulság csupán annyi: miért kell félni egy kicsinyke szaros lábú bogártól, mikor a kapuban már ott az ebola?

Minden éríntett hivatal részére kiutalok 10-10 nagyon mérges fullánkcsípést!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.